Melissa Skaye Auteur

 

Jeremy Jago, een jongen met zes vingers aan zijn rechterhand,

die op een angstaanjagende wijze terecht komt op het magische eiland Magistraal.

 De reeks waar het schrijven voor Melissa allemaal mee begon. 

Houd je van fantasy in een sausje van mysterie en spanning?

Dan wil je  de Jeremy Jago reeks  niet missen! Te koop bij je boekhandel of favoriete internetshop. 

Boek 1: Het geheim van de Passage

Jeremy Jago lijkt een doorsnee weesjongen. Over zichzelf weet hij slechts zijn geboortedatum. Het enige bijzondere aan hem is het feit dat zijn rechterhand zes vingers telt, iets waarmee hij regelmatig gepest wordt. Tijdens een mysterieuze storm belandt Jeremy op een van de buitenwereld afgesloten eiland, samen met zijn vrienden Semi en Cherry. Hier blijkt zijn geboortedorp te liggen, waar magie een alledaags iets is. Helaas zijn niet alle wezens op het eiland goedaardig. Al snel blijken personen dicht bij Jeremy de kant van de rancuneuze en levensgevaarlijke heks gekozen te hebben, die zijn moeder heeft vermoord. Deze heeft haar zinnen gezet op de kennis die Jeremy van zijn moeder meegekregen heeft: het geheim van de Passage.

Boek 2: De kracht van Assingna

In het tweede deel van de Jeremy Jago-reeks gaat Jeremy's leven verder op het verborgen en magische eiland Magistraal, waar hij meer te weten komt over zijn gave: de Passage. 

Wanneer Jeremy hoort over het bestaan van De kracht van Assingna, een magische ketting die lang geleden van een machtige magiër is gestolen, zet hij alles op alles om deze in handen te krijgen. Opnieuw krijgt hij hulp van zijn vrienden Semi en Cherry en van Nikita, het meisje waar hij verliefd op is.

Tijdens hun zoektocht stuiten Jeremy en zijn vrienden op veel tegenslag en ondergaan ze allerlei beproevingen. Ze komen op plaatsen die gevreesd en verboden zijn, waaronder het Glasbos. Met gevaar voor hun leven moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren om de ketting te pakken te krijgen.

Ook blijkt aartsvijand Madison Zweers weer onaangename verrassingen voor Jeremy in petto te hebben. Zonder dit te weten is Jeremy's vader Jerry hierin verwikkeld. Jeremy is dan ook niet voorbereid op het ontstellende nieuws dat Madison gedurende al die jaren achter de hand heeft gehouden.

Boek 3: De strijd om Gemini

In het derde deel van Jeremy Jago moeten Jeremy, Semi en Cherry naar Zitana voor het derde object van De Macht van Vijf, Gemini. Net wanneer Jeremy zich afvraagt hoe hij dit voor de buitenwereld gesloten dorp binnen kan komen, krijgen Semi en hij een uitnodiging om lessen te komen volgen op Maximaal, de school voor duistere magie van Maximus Grameldi. Maar Jeremy en Semi krijgen daar niet bepaald het onthaal dat ze verwachten.

De zoektocht naar Gemini jaagt Jeremy en zijn vrienden over de naargeestige kronkelpaden van Zitana. Het dorp blijkt een gruwelijk oord. De personen die ze ontmoeten gedragen zich vijandig. Alsof dat niet genoeg is, heeft ook Madison Zweers nog een onaangename verrassing voor Jeremy achtergelaten: haar zoon Tjyrre Hills. Hoewel Tjyrre en Jeremy halfbroers zijn, kunnen ze elkaar niet uitstaan. Tjyrre staat op zeer goede voet met de akelige Lichthinderjeugd van Zitana.

Onder aanvoering van deze groep jongeren, lijkt alles en iedereen zich tegen hen te keren en moeten Semi, Cherry en Jeremy vrezen voor hun leven. Al snel begrijpt Jeremy dat hij onderdeel is van een vooropgezet duivels plan. 

Boek 4: De erfenis van Lotus

In dit vierde en laatste deel van de reeks, komt Jeremy oog in oog te staan met zijn grootste vijand. Dat niet alleen, hij zal er eindelijk achterkomen wie de verrader met de witte straal is. Wie er verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder Mary en de reden waarom hij twaalf jaar in een opvanghuis heeft gewoond, ver weg van Magistraal en zijn dierbaren.

Voor het zover is moet Jeremy eerst met gevaar voor eigen leven op zoek naar het vierde object van de Macht van Vijf. Hij weet dat hij onder water moet, maar hoe kan hij ademhalen? Het antwoord ligt bij Meta Prudent, de vrouw die hij haat en die het hem dan ook niet gemakkelijker maakt.

Zoals altijd krijgt hij hulp van zijn vrienden Semi, Cherry en Nikita, en ook van zijn vader Jerry en zijn oude vriend Mateo. Toch zal hij de grootste beproeving van zijn leven alleen moeten doorstaan.


Over Jeremy Jago

“Met een magische pen, een flinke dosis spanning en een vleugje humor verwelkomt Melissa Skaye je in de wonderlijke wereld van Magistraal. Jeremy vertedert en fascineert van de eerste tot de laatste pagina en dat vier boeken lang!”- Patrice van Trigt, Leesclub De Perfecte Buren

"Het geheim van de Passage is een spannend sprookje over een denkbeeldige wereld, waarin magische krachten een alledaags verschijnsel zijn. Met vaart geschreven, in een directe stijl en met levendige dialogen. De karakters van de hoofdpersonages zijn goed weergegeven." - Biblion

"Een origineel verhaal dat lekker vlot doorloopt!" - Fantasywereld.nl

 "Jeremy Jago is zowel geschikt voor jeugdige lezers als volwassenen die van fantasy houden. Al met al is Het geheim van de Passage een vlot geschreven boek dat de juiste elementen bevat om het tot een succes te maken!" - Magic Tales

"Het geheim van de Passage zit boordevol spanning en magische elementen. Door fans wordt dit boek de opvolger van Harry Potter genoemd." - Banger Sisters