Welkom op de officiële website van Melissa Skaye. 


Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: 

Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst

en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Boek 1: Het geheim van de Passage, boek 2: De kracht van Assingna, boek 3: De strijd om Gemini en boek 4: De erfenis van Lotus.

April 2017 is haar standalone thriller In Onschuld  verschenen.

Februari 2018 de thriller Meedogenloos, ism J. Sharpe.

Oktober 2018 verschijnt deel 5 van de VT-reeks: Verknipte tegenstander.

Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Volg Melissa op Hebban!

 

11 oktober 2018 verschijnt Verknipte tegenstander, het vijfde deel van de VT-reeks.

De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.

Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.

Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden. 

 

 

 

'De eersteling van dit occasionele duo is meteen barbaars knap geslaagd en opent hopelijk de grote poort voor een volgend gezamenlijk project. Meedogenloos smeekt, deo volente, neen: volgende thriller is obligaat!'- Guy Doms Hebban.

'Wanneer uiteindelijk alle lijntjes samenkomen, wanneer alles duidelijk is en op de plaats is gevallen, volgt daar het epiloog. Prachtig afgewerkt, het laat je als lezer compleet beduusd achter en dit moet echt, echt even bezinken.' - SamenLezenIsLeuker.


Meedogenloos

Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.

Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt. 

Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer                                                                                 gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden                                                                                 maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt                                                                                 voorgoed te veranderen.
                                                                            

                                                                                Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt.

 

 

 

 ‘Verminkte toekomst’ is zó goed en zó spannend! De VT-serie van deze auteur is –naar mijn mening- uitstekend geschikt voor een televisieserie. Het zou ‘Flikken’ en ‘Moordwijf’ zomaar van de troon kunnen stoten. Skaye did it again! Ze overtreft zichzelf opnieuw met ‘Verminkte toekomst’!Hanneke Tinor-Centi, recensent en literair agent.

‘Verminkte toekomst’ kent een heerlijke spanningsopbouw, intrigerende wendingen en een uitstekend plot. Het is weinig auteurs gegeven om telkens een nieuw boek te schrijven met dezelfde personages en dan tóch zo verrassend te zijn. Skaye kan dat wel en dat is uitzonderlijk. Uitstekende thriller en prima los te lezen van de andere delen van de VT-reeks van Skaye. - Biblion

Verminkte toekomst

De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.

Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan                                                                               antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?

                                                                               Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle                                                                                tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca                                                                                Borra en paragnost Will.

 

 

 

In onschuld is goed uitgewerkt met levensechte huiveringwekkende                    beschrijvingen.'- Biblion

 In onschuld 

 Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op z'n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is. 

Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen 
gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis. 

De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

 

 

 

 

 

 

‘Met deze derde thriller in de VT-reeks zet Melissa Skaye haar sterk stijgende kwaliteitslijn door alsof het de meest normale zaak van de wereld is. ‘Verleden tijd’ blinkt uit door emotionele en psychische lading. Door hun beider getoonde kwetsbaarheid is de ontwikkeling naar warme en menselijke persoonlijkheden bijna groots te noemen. Sanne en Luca zijn niet alleen meer van Skaye maar behoren aan al haar fans toe, de auteur is gewaarschuwd!’- Cees van Rhienen, Thrillzone.

 

'Skaye wordt nog altijd beter! Dit uiterst spannende boek, dat opnieuw verschillende verhaallijnen herbergt, brengt de lezer naar een verrassende ontknoping. Een van de kenmerken van de thrillers van Skaye is het feit dat ze de spanning en onzekerheid heel lang weet vast te houden. ‘Verleden tijd’ wordt met recht een vrouwenthriller van formaat genoemd! Ik ben echter de eigenwijze mening toegedaan dat ook menig man deze thrillers bijzonder zal kunnen waarderen!’- Hanneke Tinor-Centi, recensent en literair agent.

 

'Een typische whodunnit met een ingenieuze plot!' - Biblion.


 

'Skaye karakteriseert haar personages uitstekend evenals hun onderlinge relatie. Zij spreidt hiermee een invoelend vermogen ten toon waar menig auteur nog iets van op kan steken.' - Recensent en literair agent Hanneke Tinor-Centi

'Virtuele tango is een vrouwenthriller van formaat! De prille idylle van de eerste pagina’s slaat snel om in een duistere ongure cliffhanger. De ontknoping volgt op de laatste pagina’s. Daartussen zit een verhaal dat je haren ten berge doet rijzen. De plot is geen sinecure voor de auteur. Skaye slaagt er echter wonderwel in. Virtuele tango is niet alleen omwille van de spanning een meeslepend boek. De personages zijn levensecht!´- Elke Beckers, Vlaamse Bibliotheken. 

'Verboden tranen is onderhoudend, mysterieus en intrigerend. Spannend wanneer de duistere dingen in het heden plots een vrije loop nemen, op weg naar een ontwrichtende uitkomst in een verrassend licht. Prettig lezen, plot vol wendingen die qua logica steek houden en psychologisch goed onderbouwd! - Crimezone.nl 

'Mocht iemand nog beweren dat een tweede boek doorgaans van iets mindere kwaliteit is dan een goed debuut, Melissa Skaye bewijst met ‘Verboden tranen’ juist het tegendeel.' - Cees van Rhienen, Hebban.nl

 

 

 

 

'Jeremy JagoMet vaart geschreven, in een directe stijl en met levendige dialogen.
De karakters van de hoofdpersonages zijn goed weergegeven." - Biblion